Dane kontaktowe - otwórz formularz odblokowania.
Numer komórkowy (1)
Numer użytkownika (1)
Adres e-mail (1)|
Na niniejszej aukcji oferuję:
Guma guar E412
Wzór sumaryczny: (C6H10O5)n Inne nazwy: hydrokoloid, galaktomannan, obce: Guar gum, Farine de graines de guar, Guarkernmehl, Гуаровая камель,
Oferowany produkt o lepkości 5000 - 5500 cps jest naturalnym polisacharydem otrzymywanym z bielma nasion (bobów) drzewa Cyamopsis tetragonolobus L. (strączkowe) uprawianych w Indiach. Jasno brązowy proszek łatwo rozpuszczający się w wodzie tworzy mętny, koloidalny, obojętny roztwór. Posiada dobrą lepkość, przezroczystość oraz elastyczność. Bezzapachowa o obojętnym smaku.
Zastosowanie: · emulgator, stabilizator i zagęstnik w przemyśle piekarskim, cukierniczym, koncentratów, przetwórstwa rybnego i w produkcji żywności niskokalorycznej. Nadaje strukturę ciągliwą i kleistą napojom mlecznym, deserom i serom termizowanym. Zwiększa odczucie kremowatości lodów, dżemów, marmolad, · żeluje przetwory owocowe, soki owocowe i warzywne, napoje, zupy w proszku, sosy sałatkowe, majonezy, · guma guar modyfikowana cieczą jonową doskonale przewodzi prąd elektryczny (jak półprzewodniki) i daje formować się w cienkie filmy (cienką folię) o doskonałych właściwościach optycznych (wysoka przezroczystość) oraz tworzy żel. Właściwości te można wykorzystać przy konstrukcji nowoczesnych sensorów temperatury, · w przemyśle kosmetycznym wiąże i stabilizuje ciekłe układy niejednorodne, emulsje, zawiesiny, piany jednocześnie dając jednolitą ich strukturę, zwiększa również siłę żelowania i modyfikuje właściwości żelu agaru, polisacharydów i kappa-karagenu. Używana także do produkcji dezodorantów z kulką i jako stabilizator w produktach pielęgnujących włosy.
Ilość sprzedawana to opakowanie 1000g netto w cenie 30.00 PLN brutto plus koszty wysyłki/transportu. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt: ????????@??.?? lub GSM 503 823 413
|
Powyższy cytat pochodzi ze strony: http://allegro.pl/item2060010406.html